Image
Image
Image
Image

Dagactiviteitencentrum Venlo – DAC Venlo


DAC Venlo is een laagdrempelig activiteitencentrum met inloop en is 5 dagen per week geopend.

Image

Voor wie?

Binnen het DAC is ruimte voor vaste bezoekers en voor onregelmatige bezoekers. Dat betekent dat er een grote groep bezoekers is die al sinds langere tijd het DAC een vaste plek in hun leven en daginvulling hebben gegeven. Vanuit die verbinding met het DAC maken ze samen met de medewerkers het DAC iedere dag tot de uitnodigende, creatieve en warme plek die het is.

Er is ook plek voor mensen die willen komen snuffelen, mensen die alleen af en toe even afleiding of een luisterend oor zoeken of mensen die ondersteuning zoeken bij hun zoektocht naar een bij hen passende plek voor ontmoeting, activiteiten, ontwikkeling en/of hulp.

Veel bezoekers van het DAC hebben ervaring met een langdurige psychische kwetsbaarheid. Samen met de medewerkers is hun missie om met, naast of voorbij die kwetsbaarheid elkaar te stimuleren in betekenisvolle rollen en activiteiten.

Wat kun je er doen?

Er is een creatief atelier, een naaiatelier, een kookclub, een houtwerkplaats, een computerlokaal, een 2dehands kledingwinkel, een afval-prikploeg en een klusschuur. Gezamenlijk wordt gezorgd voor de koffie en de thee, het schoonhouden van het pand, het beantwoorden van de telefoon en het onderhouden van de tuin. En ook de ontwikkelingen in en buiten het DAC worden in gezamenlijkheid besproken.

Regelmatig zijn er uitstapjes, ludieke acties of vieringen. Samen naar een museum, met zelfgemaakte vogelhuisjes de wijk in, een voorjaarsmarkt in de tuin of een Kerstdiner.

Het team:

De medewerkers vormen samen met de vaste bezoekers het team. We noemen dat samen-regie. 

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag 09.00 – 16.00 uur

Contact:

Adres: Jan van Venlostraat 1, 5915 AK in Venlo
Email: info@dacvenlo.nl
Telefoon: 077-3518520
Website: www.dacvenlo.nl