Image
Image
Image
Image

Zelfregiecentrum Weert – ZRC Weert


ZRC Weert is een laagdrempelige inloop en is 365 dagen per jaar geopend. 

Image

Voor wie?

Er komen mensen voor een kopje koffie, een luisterend oor of gewoon om afleiding te vinden. Je kunt er ook meedoen aan activiteiten of zelf een activiteit opzetten.

Voor sommige mensen is het Zelfregiecentrum ook een plek om steun te vinden of juist om steun te bieden. Voor anderen is het een plek om zich te ontwikkelen via een cursus of vrijwilligerswerk, of om te herstellen van ingrijpende ervaringen.

Bovenal is het Zelfregiecentrum een plek waar iedereen welkom is en waar we elkaar nodig hebben om dat voor elkaar te krijgen!

Wat kun je er doen?

Er vloeit veel koffie en er is met regelmaat soep of een lekkere maaltijd. We hebben mensen nodig die koffie willen drinken en mensen die de koffie willen zetten! Hetzelfde geldt voor de soep en de maaltijden (of een huisgebakken cake): voel je uitgenodigd om een bijdrage te leveren.

Alle taken binnen het Zelfregiecentrum doen we zoveel als mogelijk samen. Het gaat dan naast het eten en drinken ook over het doen van boodschappen, het schoonmaken, het zorgen voor een gastvrije sfeer en het organiseren van activiteiten.

In en vanuit De Loods zijn er allerlei activiteiten en werkzaamheden waar je aan mee kunt doen. We helpen menesen bij hun verhuizing, we knappen huisraad op en verkopen dit. Ook is er een 2de hands kledingwinkel, repareren we fietsen en maken we de wijk schoon.

Bekijk hier een film over Zelfregiecentrum Weert:Het team:

Het team draagt zorg voor de dagelijkse gang van zaken en de sfeer waarin iedereen zich welkom mag voelen.

Het team bestaat uit ervaringsdeskundige medewerkers en vrijwilligers. Ervaringsdeskundig betekent bij ons dat je geleerd hebt om je ervaringskennis (op het gebied van bijvoorbeeld een psychische kwetsbaarheid, een verslaving of dakloosheid) en vooral je herstelkennis op een deskundige manier in te zetten om anderen te kunnen ondersteunen bij –en soms ook te verleiden tot- hun herstel.

Meldpunt Flexibele Opvang:

Binnen het ZRC Weert is ook het Meldpunt voor de Maatschappelijke Opvang. Hier kun je terecht als dakloos bent geworden of dreigt te worden. Voor meer informatie klik hier.

Openingstijden:

Maandag t/m donderdag 09.00 – 16.00 uur
Vrijdag 09.00 – 20.00 uur
Zaterdag en zondag 10.00 – 14.00 uur

Contact:

Adres: Roermondseweg 64, 6004 AT in Weert.
Email: weert@zelfregiecentrum.nl
Telefoon: 0495-850875
Website: weert.zelfregiecentrum.nl