Van Hornepenning voor Jozé Moonen

webmasterNieuws

Op donderdag 6 februari kreeg Jozé Moonen uit handen van locoburgemeester Paul Sterk de Van Hornepenning. Deze penning wordt als blijk van waardering en erkentelijkheid toegekend aan hen die zich, in maatschappelijke, culturele of anderszins verdienstelijk gemaakt hebben voor de gemeente Weert of haar inwoners.

Mevrouw Moonen is in 2010 gestart met het project “Andere Kans Housing First”, waarmee zij mensen die nergens anders terecht konden een dak boven het hoofd gaf en daarmee de mogelijkheid tot maatschappelijk herstel. In 2013 is zij het Zelfregiecentrum Weert gestart aan de Roermondseweg. Mevrouw Moonen inspireert, motiveert en ondersteunt alle mensen die het Zelfregiecentrum bezoeken om zelf de regie over hun leven te nemen en te houden onder het motto “waar wordt je blij van?”. Zij heeft een grote bijdrage geleverd aan de erkenning van de waarde van ervaringswerk en ervaringswerkers, zowel landelijk als lokaal.

Haar actieve inzet bij het Zelfregiecentrum beëindigde zij op dinsdag 21 januari 2020 met het werkbezoek van staatssecretaris Paul Blokhuis en Koning Willem-Alexander. Tijdens dat bezoek bleef zij zichzelf en zette zij met de ‘afgeknipte stropdas’ het Weerter Zelfregiecentrum en het Weerter maatschappelijk opvang model landelijk op de kaart.


Tekst door Gemeente Weert – klik hier voor artikel